![]() ![]() |
| ArtiumS |
03 March 2010, 10:28
|
![]() ![]() Grupa: Zarejestrowany Postów: 12 Dołączył: 05.01.2009 Nr użytkownika: 33771 |
Witam.
Czy ktoś z Was wie, gdzie można zrobić test WOMBAT (poza Politechniką Rzeszowską) i ile on kosztuje?? Szukałem na internecie i nie znalazłem takich informacji. Na tej stronce dotyczącej WOMBAT'a www.aero.ca też niczego się nie dowiedziałem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
| magod |
03 March 2010, 21:03
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Zarejestrowany Postów: 896 Dołączył: 18.03.2006 Skąd: Katowice Nr użytkownika: 185 |
Po co ten test chcesz robić?
-------------------- "Lotnik- skrzydlaty władca
Świata bez granic" May the runway rise slowly to meet thee, May your landings make nary a sound, May your Hobbs meter fail completely, May you never hear the words: "Go around!" |
| ArtiumS |
05 March 2010, 14:30
|
![]() ![]() Grupa: Zarejestrowany Postów: 12 Dołączył: 05.01.2009 Nr użytkownika: 33771 |
Chcę wiedzieć, ile miałbym z niego punktów, co częściowo oceniłoby moje predyspozycje.
Kolejnym powodem jest to, że jak będę znał swój wynik z tego testu, to będę wiedział, czy mam robić już w te wakacje do PPL'ki, czy nie, ponieważ taki test (na PRz, miałbym go w okresie listopad - grudzień) ma znaczny wpływ przy rekrutacji na Pilotaż na PRz, której jestem studentem. Jeśli zrobiłbym go sobie wcześniej, to wiedziałbym na czym stoję, i czy muszę na gwałt robić praktyke....wiadomo, ograniczone możliwości finansowe.... |
| magod |
06 March 2010, 10:51
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Zarejestrowany Postów: 896 Dołączył: 18.03.2006 Skąd: Katowice Nr użytkownika: 185 |
Ten test jest śmieszny, nie wiem po co go wogóle robią jeszcze. Powiem ci tyle, że nawet jakbyś sobie go zrobił raz, to niekoniecznie za drugim razem zrobisz lepszy wynik. Poza tym przed samym testem masz godzine na zapoznanie się z nim i ćwiczenia. Poza PRz nigdzie tego w Polsce raczej nie ma.
A co do kwalifikacji na pilotaż, to z 15 osób które się dostały, tylko jedna nie miała wylatanych godzin na samolotach. Więc jeśli się zasady kwalifikacji nie zmienią (co jest bardzo możliwe), to i tak warto tego PPLa zrobić. -------------------- "Lotnik- skrzydlaty władca
Świata bez granic" May the runway rise slowly to meet thee, May your landings make nary a sound, May your Hobbs meter fail completely, May you never hear the words: "Go around!" |
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 08.09.2010, 12:57 |